Druhá část zmařila šance juniorů na body s Kometou Brno

Berani drželi s Kometou krok a dokázali obrátit nepříznivý stav ve svůj prospěch, jenže hosté spustili gólovou smršť, na kterou Zlínští nedokázali reagovat a najít odpověď. Ve 33. kole DHL extraligy juniorů prohráli domácí ševci s Kometou Brno 6:2.
33.kolo, čt 12.1.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
2:6
(1:1, 1:5, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Václavek, Váňa), 22. Fryšara (Hefka, Váňa) – 9. Horký (Mlynář, Kowalczyk), 23. Horký (Havlát), 27. Kowalczyk (Čejka, Ferda), 30. Furch (Horký), 34. Plášek (Svoboda, Kowalczyk), 39. Horký (Havlát). Rozhodčí: Kika – Blaha, Goňa. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6.

Šimonů (od 32. Huf) – Dluhoš, Jenáček, Augustin, Váňa, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Dvořáček, Gago, Stiksa.

Slavíček – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Kowalczyk, Jeřábek – Havlát, Svoboda, Hasoň, Střondala, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Ferda, Jajcay, Plášek.

Už z první útočné akce mohla jít do vedení Kometa, ale Havlát na domácího brankáře nevyzrál. Podobně si vedl útočník Komety i v přesilovce, kdy chtěl překvapit Šimonů. Brňané poprvé udeřili v přesilové hře, kdy skóre otevřel Luboš Horký. Beranům se ale ještě v první části povedlo srovnat. Jiří Karafiát se natlačil před Slavíčka a využil nabídnutého prostoru.

Druhá část byla na branky nejplodnější. Nejprve se povedlo domácím otočit stav ve svůj prospěch, když Štěpán Fryšara původně přihrával, ale po několika šťastných odrazech o brankáře skóroval. Kometě se záhy povedlo srovnat, když se podruhé trefil Luboš Horký. Stav na stranu hostů poté znovu vrátil ještě nedávno zlínský obránce Daniel Kowalczyk.

Kometa nepolevovala a když od modré čáry přesně k tyči zamířil Michal Furch, Zlínští se rozhodli vyměnit brankáře. Jenže než se Daniel Huf stihl zahřát, lovil kotouč ze sítě. Rychlý protiútok Matěj Svoboda nezakončoval, ale ještě vybídl Karla Pláška, který zvýšil již na 5:2. Domácí sice mohli snížit v oslabení, ale Dluhoš s Augustinem neuspěli. Naopak v závěru třetiny hattrick završil Luboš Horký.

Závěrečná část nabídla bojovný hokej, kdy hosté kontrolovali stav a vyráželi do nebezpečných útoků a Zlín se snažil o snížení, branka ovšem nepadla. V největší šanci se sice zjevil Plášek po přihrávce od Střondaly, prostor tří tyčí ale netrefil.